Verwerkingsinstructies Leadax Flashing

Leadax Original

– Leadax Original kan worden aangebracht in rollen van zes meter lengte zonder dat een overlap nodig is. Temperatuurwisselingen hebben weinig of geen invloed op het uitzetten of krimpen van het product. Leadax Original kan worden aangebracht vanaf -20 °C, maar kan moeilijker te verwerken zijn. De ideale verwerkingstemperatuur is vanaf 5 °C.
– Zorg er altijd voor dat de ondergrond droog, vet- en stofvrij is voordat u Leadax Original aanbrengt.
– Een overlap (80 mm) kan worden gemaakt door gebruik te maken van hete lucht of Leadax high-tack kit. De aanbevolen lastemperatuur is 400-420 °C, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Gebruik de roller om de lasnaad aan te drukken.
– Op plaatsen en in ruimtes die veelvuldig aan wind worden blootgesteld, kan Leadax Original worden vastgezet met een Leadax High Tack kit. Wanneer Leadax Original wordt gevormd of gebruikt als bekledingsmateriaal, raden wij aan deze te fixeren met Leadax Hightack kit. Gebruik ook Leadax hightack kit voor het afkitten van randen en naden.
– Leadax Original kan op voegen worden bevestigd met Leadax bevestigingsclips.
– Gebruik uw handen om Leadax Original voor te vormen en een loodklopper of -roller om het op zijn plaats te brengen.
– Na het aanbrengen de beschermfolie van het oppervlak verwijderen en omkeren.
– Leadax Original is geschikt voor alle soorten dakbedekkingsmaterialen (EPDM, bitumen, kunststoffen en metalen). Gebruik op deze materialen alleen Leadax hightack kit voor fixatie (geen hete lucht).
– Het product is ontworpen om te worden gedemonteerd, wat betekent dat het aan het einde van zijn levensduur kan worden gerecycled. De materialen kunnen worden teruggewonnen en gebruikt voor nieuwe Leadax producten.
– Leadax Original kan worden gebruikt voor alle loodcode 5 toepassingen. Voor platte daken en daken met een geringe helling moeten de randen en naden echter worden afgedicht met Leadax high-tack kit.

Leadax Easy FA

– Leadax Easy FA is vijf meter lang en kan in één lengte zonder overlapping worden aangebracht. Temperatuur heeft weinig of geen invloed op het uitzetten of krimpen van het product en het heeft een hoge windbestendigheid. Leadax Easy FA kan ideaal verwerkt worden bij een omgevingstemperatuur vanaf 5 °C.
– Zorg er altijd voor dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is alvorens Leadax Easy FA wordt aangebracht.
– Verwijder het eerste deel van de release liner. Breng Leadax Easy FA aan met uw handen en gebruik de Leadax roller om het aan te drukken. Na het verwerken van het eerste deel, verwijdert u het tweede deel van de release liner. Het tweede deel kan nu verwerkt worden.
– Een overlap (80mm) kan gemaakt worden door een strook Leadax Easy FA op een andere strook te leggen en deze aan te drukken met uw handen en vervolgens met een Leadax roller. Zorg er ook voor dat de strook waarop de overlap wordt gemaakt droog is en vrij van stof en vet.
– Na verwerking verwijdert u de beschermfolie.
– Leadax Easy FA kan worden gebruikt in combinatie met alle soorten dakbedekking (EPDM, bitumen, kunststoffen en metalen). Voor platte en licht hellende daken adviseren wij het gebruik van Leadax Original, mits de naden en randen volledig zijn afgedicht met Leadax High-Tack.
– Het product is ontworpen om te worden gedemonteerd, wat betekent dat het aan het einde van zijn levenscyclus kan worden gerecycled. De materialen kunnen worden teruggewonnen en gebruikt voor nieuwe Leadax producten.

Leadax Easy SA

– Leadax Easy SA is vijf meter lang en kan in één lengte worden aangebracht zonder overlapping. De temperatuur heeft weinig of geen invloed op het uitzetten of krimpen van het product en het heeft een hoge windweerstand. Leadax Easy SA kan ideaal verwerkt worden bij een omgevingstemperatuur vanaf 5 °C.
– Zorg er altijd voor dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is alvorens Leadax Easy SA wordt aangebracht.
– Verwijder het eerste deel van de release liner. Breng Leadax Easy SA aan met uw handen en gebruik de Leadax roller om het aan te drukken. Na het verwerken van het eerste deel, verwijdert u het tweede deel van de release liner. Het tweede deel kan nu verwerkt worden.
– Een overlap kan gemaakt worden door de lijmstroken in te korten (aanbevolen: 80 mm), Leadax hightack kit aan te brengen op het oppervlak en vervolgens de strook Leadax Easy SA op de andere strook te leggen, zodat er een overlap ontstaat. Druk deze aan met uw handen en vervolgens met een Leadax roller. Als alternatief kan een overlapping worden gemaakt met hete lucht, nadat de lijmstroken zijn ingekort zoals eerder uitgelegd (aanbevolen: 80 mm). De
aanbevolen lastemperatuur is 400-420 °C, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Druk de lasnaad stevig aan met een Leadax-roller.
– Na verwerking de beschermfolie verwijderen.
– Leadax Easy SA kan worden gebruikt in combinatie met alle soorten dakbedekking (EPDM, bitumen, kunststoffen en metalen). Voor platte en licht hellende daken adviseren wij het gebruik van Leadax Original, mits de naden en randen volledig zijn afgedicht met Leadax High-Tack.
– Het product is ontworpen om te worden gedemonteerd, wat betekent dat het aan het einde van zijn levenscyclus kan worden gerecycled. De materialen kunnen worden teruggewonnen en gebruikt voor nieuwe Leadax producten.

Belangrijke informatie

Leadax Flashing wordt in Nederland gedistribueerd door onze partner VisscherHolland-Bouw. Bezoek leadax.com/nl of hun website voor meer informatie. 

 

Choose your country

 • Netherlands

 • Netherlands

 • Germany

 • Belgium

 • France

 • United Kingdom

 • Ireland

 • Italy

 • Spain

 • Denmark

 • USA

 • Australia

 • Japan

Field is required!
Field is required!

Waar ben je in geïnteresseerd?

Field is required!
Field is required!
Maak een keuze a.u.b.
Maak een keuze a.u.b.